fbpx

Krachttraining en rugklachten kan dat samen?

Krachttraining en rugklachten

Regelmatig krijgen wij de vraag van mensen of zij krachttraining mogen blijven uitvoeren of beter links kunnen laten liggen (mede omdat ze denken dat het slecht is voor de rug).
Wij prijzen het altijd aan om te blijven sporten, ook krachttraining!

Wij zien veel mensen in de sportschool trainen, en tegenwoordig is het helemaal hip om aan krachttraining te doen. En toch zien wij het vaak fout gaan. Mensen trainen te zwaar, of voeren oefeningen niet juist uit. Oefeningen waarbij het vaak misgaat in het krachthonk zijn de deadlift en de squat. Wij prijzen het daarom ook altijd aan om naar een goede sportschool te gaan die opgeleid is voor KNKF Krachttrainer en niet naar een goedkope prijsvechter. Een goede sportschool heeft personal trainers rondlopen die letten op uw houding bij het uitvoeren van zulke oefeningen, zodat u de oefening het meest efficiรซnt uitvoert zonder blessures te veroorzaken.