fbpx

๐—•๐—Ÿ๐—ข๐—š: ๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜? ๐—ช๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐˜๐—ฒ ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐˜.

Weg met je excuses: Te druk, moe, geen zin, de zon schijnt, het regent, het waait, het is windstil.
Er is altijd wel een reden te bedenken om niet in actie te komen.
Het rare is dat mensen pas in actie komen, wanneer ze klachten krijgen of klachten verergeren en dan pas na gaan denken dat ze toch wel iets aan hun lichaam hadden moeten gaan doen, je lichaam is namelijk je รฉรฉn van je kostbaarste bezit.

Denk maar aan mensen die willen afvallen of artrose hebben of hoge bloeddruk.
We hebben ervaren dat het sinds de Covid-lockdown meer mensen bij de fysiotherapeut zijn gaan aankloppen.
Of als ze pijn krijgen door bijv. artrose besluiten te stoppen met sporten/ bewegen.
Of juist na een lange tijd niks gedaan hebben ervaren dat ze last krijgen en daardoor weer gaan stoppen.

Maar hoe mooi zou het zijn als je preventief aan jezelf gaat en blijft werken, kom je jezelf nu niet tegen dan wel op een later moment.
In beweging blijven, verkleint de kans op ziektes, zoals:

  • Diabetes;
  • Overgewicht;
  • Hart- en vaatziekten;
  • Psychische problemen
  • Kanker
Naar schatting 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een minder gezonde levensstijl, en zou daarmee in principe kunnen worden voorkomen.

Combineer het wekelijks naast je baan of als je huismoeder/vader bent met intensieve inspanning, zoals hardlopen, HIIT of powerwalken.
Liever iets rustiger aan? Twee keer per week wat oefeningen om de botten en spieren te versterken, werkt ook prima om op te bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van krachttraining

Hoe maak je intensief bewegen makkelijk?

Eerlijk is eerlijk, beweging tussen je dagelijkse rituelen proppen, duurt even. Geeft niet! Leg de lat niet te hoog. 
Maar kom wel in actie, leg je mobiel wat vaker aan de kant, zoek een sport buddy en motiveer ook elkaar, maar doe het vooral voor jezelf.

Neem een doel voor ogen en hoe mooi is het dat ik je al รฉรฉn doel kan geven, namelijk jouw lichaam gezonder maker en probeer te houden

Tot op de trainingsvloer en werk aan je eigen gezondheid!