Weerbaarheidstraining Rots en Water in Oudenbosch.

Wil jij je zekerder en zelfbewuster voelen? In deze tijd waarin groepsdruk en pesten veel voorkomen, is het fijn om stevig in je schoenen te staan. Ook als je – gelukkig – niet gepest wordt, zijn er vaak momenten waarop je niet handig reageert: je wordt heel boos, gaat huilen of doet dingen tegen je zin. In de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je reageren in moeilijke situaties, krijg je meer zelfvertrouwen en leer je om je eigen keuzes te maken.

Wat is Rots en Water?

Rots en Water is een psychofysieke training waarin je leert je onafhankelijk op te stellen en je eigen keuzes te maken (Rots), maar ook om met anderen samen te werken, te spelen en te leven (Water). Afhankelijk van de situatie leer je voor een Rots- of een Waterhouding te kiezen. Psychofysiek betekent dat er veel ruimte is voor oefeningen. Weerbaarheid is niet alleen een verbale aangelegenheid; gevoelens van angst zijn ook fysiek zichtbaar. In deze training werken we ook aan de lichamelijke component: stevig staan, een zelfverzekerde houding, een rustige ademhaling, etc.

Wat levert het op?

  • meer zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing
  • beter kunnen maken van eigen keuzes
  • betere communicatieve en sociale vaardigheden
  • het voorkomen van conflicten

Voor wie?

Voor jongens en meisjes in het basisonderwijs die beter voor zichzelf willen opkomen en hierbij meer zelfvertrouwen en stevigheid kunnen gebruiken.

Reacties van ouders na afloop van Rots en Water Trainingen.

Een greep uit de vele reacties van ouders nadat hun kind de training heeft gevolgd: – mijn kind wordt niet meer buitengesloten – mijn dochter heeft veel meer zelfvertrouwen – mijn zoon gaat niet meer huilen/wordt niet meer boos als iets niet gaat zoals hij wil, maar lost het rustig op – mijn zoon is rustiger geworden en zit veel beter in zijn vel – mijn kind helpt anderen – mijn kind wordt niet meer zo snel en zo vaak boos – mijn zoon voelt zich veel beter nu en dit heeft ook positieve invloed op de schoolresultate mei n

Praktische informatie

De Rots en Watertraining wordt gegeven in groepsverband: – 8 bijeenkomsten De leeftijdsgroepen groep 4 tot groep 7 kosten: 180 euro, inclusief BTW

In deze training leren de kinderen door te doen en te ervaren, zowel fysiek als mentaal. Kinderen leren dat zij zelf kunnen kiezen hoe zij reageren in verschillende situaties. Gedurende 8 weken werken we aan contact leggen, lichaamshouding, grenzen stellen, eigen keuzes maken, omgaan met pesten, etc. Hierdoor neemt zowel het zelfvertrouwen als de zelfbeheersing toe, waardoor relaties met andere kinderen beter worden.

Let op!
Zit jouw zoon/dochter in groep 8 of gaat hij of zij naar het voorgezet onderwijs 
of
Heeft jouw zoon/dochter meer tools en handvaten nodig en of ligt er de hulpvraag door pesten, echtscheiding of moeite met grenzen bewaken.
verwijzen wij jullie naar de Fierce Defence/ Weerbaarheidstraining via de volgende link: Fierce Defence/ Weerbaarheid – Fierce and fit
(de Fierce Defence/ Weerbaarheidstraining start woensdag 19 mei 2021)

De trainingen zullen wekelijks plaats vinden, in de schoolvakanties is er geen training. Ook als de groep vol is, kunt u uw kind opgeven. Bij voldoende aanmeldingen plannen wij zo spoedig mogelijk een nieuwe datum.

Neem voor meer informatie contact met ons op, 

Groetjes Team Fierce & Fit.