fbpx

Remissiecoach

Kanker! Je leven staat op z’n kop

Als je de diagnose kanker krijgt staat jouw leven en dat van je naasten op z’n kop. Onderzoeken, ziekenhuisbezoeken, keuzes maken, het overkomt je zomaar. Hoe ga je hiermee om? Hoe ga je hier als partner, als naaste met de kanker om? 

En als dan de kanker hebt overleeft en je gaat na de laatste controle naar huis met de boodschap kom over een half jaar maar weer, dan ben je blij en tegelijk is er die angst en nog zoveel meer vragen.

Rol remissiecoach
Verwerken van kanker begint pas na de kanker. Als remissiecoach bied ik tijdens en na kanker hulp bij:

  • aandacht psychische en sociale gevolgen
  • karakterverandering
  • lichamelijke effecten op lange termijn
  • vermoeidheid
  • angst
  • cognitieve problemen
  • oppakken dagelijks leven
  • werkhervatting
  • nazorg, herstel van vitaliteit
  • voeding, beweging, ontspanning en slaap

Als professioneel remissiecoach begeleiden en ondersteunen wij tijdens en na de kanker, niet alleen de kankerpatiënt, maar ook de partner, kind en naaste.

Jij bent er 24/7! hoor ik vaak mensen zeggen. Zo’n vertrouwd gevoel.

Als coach rondom kanker weet ik vanuit mijn levenservaring als dochter van de kankerpatiënt en met de kennis van psychische en lichamelijke gevolgen, de karakterveranderingen en hoe kun je daar als partner, gezinslid en naaste het beste mee om gaan. Een weg hierin in te vinden die voor jou het fijnste aanvoelt.

Jij begrijpt mij!  Zei een partner van een patiënt toen ik haar coachte.

Maar ook, hoe pak je na de kanker je leven weer op. De controle in het ziekenhuis gaat naar 1x per half jaar. Heel mooi, maar jij loopt nog tegen zoveel dingen aan, herkenbaar? De vermoeidheid, het vertrouwen in je lichaam, maar ook je omgeving, je werk en vul maar in.

Hoe ga je als partner, naaste hiermee om? Want ook jij begint ook nu pas met het verwerken en het accepteren van wat jullie is overkomen. Begeleiden bij het verlies van gezondheid hoort daar ook bij.

Zelf weten wij hoe bizar en moeilijk het is als je moeder eerst borstkanker heeft gehad en jaren later Lymfklier kanker heeft gekregen, Beste vriendin acute leukemie en darmkanker heeft gehad en is overleden.
Daarom vraag ik ook vaak:

‘Moet je altijd sterk zijn als je partner, een ouder of je dierbare kanker heeft’?

Nazorg en ook echt heel belangrijk herstel van jouw vitaliteit. Daarom hebben wij binnen Fierce & Fit als coach rondom kanker zeker ook aandacht hiervoor en begeleiden wij ook op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en slaap.

Als coach rondom kanker willen wij ons inzetten voor de partner en kinderen van de patiënt tijdens en ook na de kanker en bij verlies.

‘Ik vind het zo mooi dat ik je kan bellen als ik weer even iemand nodig heb die zonder oordeel naar mij luistert en mij handvatten geeft en mij als het nodig is een spiegel voor houdt.