wat is het?
Schatgravers is een kaartspel. Het spel bestaat uit karweikaarten, dit zijn opdrachten die zijn verdeeld in prikkelende en levensomhelzende thema’s. Ook zijn er schatkaarten, hier staan waardevolle eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken.

Schatgravers laat je op dynamische wijze verbinden met jezelf en de ander. Of je het nou speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel, de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers (jong en oud-er). Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen.

Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers, maar stiekem ook van andere mensen om je heen.

Je zult verrast worden door je eigen en andermans kwaliteiten en het ontdekken van klein geluk op speelse wijze.

Schatgravers kan in verschillende situaties en settingen ingezet worden. Het spel is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen prikkelend en werkzaam. Schatgravers kan 1 op 1 gespeeld worden maar ook in groepen. Het kan gebruikt worden als gezelschapsspel, maar ook coachend, therapeutisch, stimulerend of preventief ingezet worden. Trouwens, ook zonder coach-ervaring kun je dit spel prima spelen.

De schatkaarten

Op de schatkaarten staan eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken. Door de hoeveelheid aan schatkaarten, 107 stuks, krijg je een compleet beeld van zowel je eigen capaciteiten als die van de andere spelers.

-versterken je zelfbeeld
-stimuleren je zelfvertrouwen
-vergroten je zelfinzicht
-laten je op speelse wijze verbinden met jezelf en de ander
-bevordert de tolerantie onderling
-laten je nu en in de rest van je leven schatten bij jezelf en anderen herkennen.

De karweikaarten

De karweikaarten geven je oog voor de gewoon-bijzondere dingen van alledag. De speelse en zinnige opdrachten van de karweikaarten laten je het leven omhelzen.
Dat maakt dat er als vanzelf een grote glimlach op je gezicht komt, dat je ogen gaan fonkelen.
Dat je gaat fladderen.
Of spinnen.
Of misschien zelf alles wel tegelijk!

De karweikaarten geven zelfinzicht, plezier en luchtigheid. Ze zijn onderverdeeld in levensomhelzende thema’s:

Liefs:
Liefs voor jezelf en anderen ervaren

Schatten:
Jouw schatten en die van anderen opgraven

Wensen & dromen:
Wensen en mooie dromen de wereld in sturen

Hier & nu:
Stilstaan en bezinnen

Fantasie:
De kracht van de verbeelding voelen

Genieten:
Aandacht geven aan kleine bijzondere dingen