fbpx

Crash dieet raden wij echt af!

Afvallen om jou overgewicht kwijt te raken tegen/tijdens coronavirus is sterk af te raden

Het valt ons op dat er op dit moment veel dieet programma’s worden aangeboden oftewel crash diëten om toch aan jouw ideale “Summerlook” te gaan komen..

Wij van Fierce &Fit vinden dit echt niet handig en zeker nu tijdens de Corona periode..

“Natuurlijk is het goed om obesitas op te lossen, maar dat is niet in 1 dag gebeurd. Dan moet je langdurig je eet- en leefpatroon veranderen en dat is niet makkelijk in zo’n quarantaineperiode. Ook moet de oorzaak van de obesitas worden aangepakt. Dat kan bijvoorbeeld stress of slaaptekort zijn.” Van Rossum geeft aan dat mensen met obesitas nu vooral moeten voorkomen dat ze besmet raken met het virus.

Mevr. van Rossum hoogleraar obesitas Liesbeth van Rossum, internist bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.wijst erop dat veel zogenoemde crashdiëten en daarmee ook de snelle afval trajecten zijn gericht op een drastische afname van calorieën. “Daarbij ligt het gevaar op de loer dat een tekort aan voedingsstoffen ontstaat en dat moet juist worden voorkomen teneinde een goede weerstand te behouden”, zegt Van Rossum. “Daarbij is het ook de vaak daarmee samenhangende ongezonde levensstijl die mensen kwetsbaar maakt na coronabesmetting.”

Een standaard eet- en leefpatroon zoals je vaak ziet in boeken of op internet en op diverse sociale media kanalen over afvallen werken simpel weg niet voor iedereen.
Alle mensen hebben tenslotte hun eigen behoeften, eetgewoonten, smaak en voorkeuren. Wij vinden het belangrijk dat er een voedingsplan wordt gemaakt dat bij jou past. Zodat je het kunt volhouden en resultaat ziet en ook heel belangrijk houdt.

Wij zoeken het antwoord niet in een één dieetpakket die verkocht wordt maar in een aanpak die jouw gezondheid, verwachtingen en wensen meeneemt. Door een aantal goede metingen zoals; gewicht, tailleomvang, bloedsuikerwaarde, bloeddruk en cholesterol. Kunnen we samen met jou een behandelplan opstellen met een dieet speciaal voor jou in combinatie van Beweging.

Want je zal zowel fysiek als mentaal beter in balans moeten komen om vitaler en gezonder te leven deze twee factoren staan altijd in verbinding met elkaar.


Wil jij werken aan jouw Gezondheid en zoek jij een ervaren goede Diëtiste en dit in combinatie met jouw eigen trainingsschema?
Neem dan CONTACT op met Fierce and Fit en wij staan klaar om jou verder te helpen.