Yoga en Krachttraining =Top combinatie

Mocht je nog in de veronderstelling zijn dat yoga alleen voor zweverige types is en krachttraining voor spierbundels, dan heb je het helemaal mis. Daarom gaan wij Yoga aan bieden.

Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in combinatie met krachttraining is yoga een prima manier om je uithoudingsvermogen en kracht te vergroten, je volledige lichaamshouding te verbeteren en balans en flexibiliteit te ontwikkelen. Het helpt fysieke prestaties te maximaliseren, terwijl de meditatieve kant van yoga bijdraagt ​​aan je innerlijke stabiliteit en mentale balans.

Voor alle yogi’s die krachttrainen maar niets vinden, of krachttrainers die yoga maar suf vinden; Deze blog is zeker ook voor jullie!
Deze 5 redenen laten zien waarom yoga en krachttraining zo extreem goed samen gaan! Je zult versteld staan.

1. Kracht & flexibiliteit

Hoewel yoga geweldig is voor het opbouwen van natuurlijke kracht, is krachttraining natuurlijk DE manier wanneer je snel meer spieren wilt opbouwen. 

En wil je wel sterker worden maar niet heel gespierd dan is yoga één van de beste manieren om met je lijf bezig te zijn en flexibiliteit te ontwikkelen. Ben je de eerste paar keer nog een stijve hark, voor je het weet lig of sta jij ook in de meest gekke houdingen. Je lenigheid verbetert echt razendsnel!

2. Explosiviteit & uithoudingsvermogen

Wanneer je aan Krachttraining doet, activeer je je snel bewegende spiervezels. Door het trainen van deze spiervezels vergroot je jouw maximale kracht en worden deze spiervezels groter.

Bij yoga, door de bewegingen langzaam te doen en voor langere tijd in dezelfde houdingen te blijven, activeer je een andere groep spiervezels. En die zorgen juist weer voor het opbouwen van uithoudingsvermogen.

3. Gecontroleerde agressie & ontspanning

Een van de dingen die zorgt voor een succesvolle krachttraining waarbij je gebruikmaakt van progressieve belasting. Je maakt je mentaal klaar om elke keer weer zwaardere gewichten te tillen, en dat lukt meestal toch net wat beter wanneer je je een beetje kwaad maakt. Super handig in de gym, maar daarbuiten heb je die agressie natuurlijk helemaal niet nodig.

Je ontwikkelt dus gecontroleerde agressie. En waar kun je nu beter gecontroleerd met je lichaam en geest om leren gaan dan op een yogamatje? Aan het einde van een yogales – zelfs bij de uitdagende varianten waarbij het zweet over je rug stroomt – voel je je als het goed is helemaal ontspannen. Beiden goed voor een potje stress release!

4. Training van de geest, lichaam & ziel

Yoga je naar binnen laat kijken en echt leert om naar je lichaam te luisteren. En nee, dit hoeft echt niet per se op een heel zweverige manier. Verder is yoga een geweldig hulpmiddel om stress, vermoeidheid en futloosheid te bestrijden. Wat dan weer goed van pas komt wanneer je een pittige krachttraining op de planning hebt staan.

5. Spierherstel

Wist je dat je spieren tijdens de training niet echt groeien en ontwikkelen, maar pas daarna? Krachttraining is een zware lichamelijke activiteit, dus je spieren moeten een rehabilitatieproces na de training ondergaan. En dat is het moment waarop je spieren groeien! Daarom is rust tussen je zware trainingen ook zo ontzettend belangrijk.

Yoga is perfect om het lichaam te ontspannen en helpt bij het herstel na de training.  Met name voor je armen, schouders en rug is dit echt een aanrader.

Conclusie?

Yoga is wat ons betreft dé perfecte aanvulling op krachttraining. Ik raad iedereen ook aan om het in ieder geval een kans te geven. Wanneer zowel yoga- als krachttraining compleet nieuw voor je zijn, ga dan niet meteen volle bak aan de slag met beiden.

Experimenteer rustig met hoe je de twee het beste combineert. Iedereen heeft een ander lichaam en een ander doel. Wat voor de één werkt, werkt mogelijk niet voor jou. Heb je eenmaal de smaak en een bepaalde routine te pakken, kijk dan op je gemak hoe krachttraining of yoga hier een aanvulling op kan zijn en wees je bewust van hoe je lichaam hierop reageert.

Benieuwd naar de tarieven of wil je meer informatie? klik op hier onderstaande link.

https://www.fierceandfit.nl/contact/