Hechting en zwangerschap is zo kostbaar.

Nu ik zelf weer 28 weken zwanger ben en even rustig achter mijn computer zit realiseer ik mij hoe kostbaar en mooi zwangerschap eigenlijk kan zijn.

Mijn eerdere zwangerschap was ik in verwachting van een dochter met Gastroschisis(buikwanddefect)
Ik kwam erachter dat je door het medische traject eigenlijk jezelf verloren was in het magische plaatje ” Zwangerschap”.

Nu zoveel jaren later nadat de piek van (ver)zorgen en stress voorbij zijn en wij als gezin in rustiger vaarwateren zijn gekomen en heel veel ervaring rijker zijn.. Zijn wij opnieuw in blijde verwachting zoals dat zo mooi heet.
Maar toch merkte ik dat het medische traject van jaren geleden toch een wond heeft achtergelaten. Minder controles, niet elke week ziekenhuis in ziekenhuis uit. Geen stapels formulieren, geen “Wat als het mis gaat” gesprekken.

En ook deze zwangerschap was even spannend omdat we nu zwanger zijn van een kindje met SUA
Eén slagader in de navelstreng komt voor bij ongeveer één op de honderd zwangerschappen. Dit wordt ook wel SUA genoemd.
Maar dat is een ander blog momentje waard..

Waar was ik..Oja gemis medisch traject vorige zwangerschap..en magisch plaatje “zwangerschap”

Nu zit ik aan tafel en voel een grote drukte in mijn buik , een schop, een kanteling, een opkomende maagzuur…al die mooie momenten die ik nu voor het eerst bewust zonder zorgen mag ervaren..
Het neigt mijzelf even een aai over mijn buik te geven en stiekem een dikke por terug aan de baby…resultaat een schop terug en zo zit in al 30 minuten te prullen met mijn buik..

En dan ineens realiseer ik mij dat ik al bezig ben met het contact leggen met de baby.. het begin van de realisatie dat ik dus een interactie heb..Hoe waardevol is dat!

Begin van de de hechting en zwangerschap  is dus echt kostbaar!