fbpx

Prevent coach-Rouw en verlies bij kinderen Workshop.

“Elk jaar zijn er ongeveer 2000 kinderen en jongeren die een broertje of zusje verliezen. En per jaar verliezen ongeveer 6400 kinderen en jongeren een ouder. Veel kinderen verliezen jaarlijks een opa of oma, oom of tante, een vriendje of vriendinnetje of een andere dierbare. Doodgaan hoort bij het leven. Het is daarom belangrijk, het leren omgaan met de dood, in de opvoeding mee te nemen.

Tijdens deze workshop Rouw en Verlies bij kinderen: bewust omgaan met de dood staat het onderwerp dood centraal. We gaan dieper in op rouwverwerking bij kinderen. Hoe verloopt dit bij kinderen? Vanaf welke leeftijd zijn ze zich waarvan bewust, hoe kun je kinderen begeleiden bij een groot verlies en vooral ook hoe help je kinderen met een goede verwerking.

Deze workshop is niet alleen waardvol wanneer er een sterfgeval plaats gevonden heeft maar bijvoorbeeld ook wanneer er spraken is van een ernstige ziekte waar een afscheid onvermijdelijk bij zal zijn. Is dit niet het geval maar ben je graag voorbereid wanneer deze situatie ooit gaat komen? Ook dan is deze workshop geschikt. We krijgen immers allemaal te maken met verlies van dierbaren.

Kinderen worden in dit proces vaak vergeten, ze passen zich aan de (wensen van de) omgeving aan, zetten zichzelf op de achtergrond of keren zich naar binnen, terwijl het juist heel waardevol is om kinderen (hoe jong ze ook zijn) te betrekken en vooral begeleiding. Kinderen hebben deze begeleiding tijdens het verwerken nodig. Krijgen ze dit niet en kunnen ze dus niet goed hun verdriet verwerken, dan zien we vaak dat dit er op latere leeftijd uitkomt. Dat kan zijn door woedeaanvallen, ontwikkelen van angsten maar bijvoorbeeld ook door het krijgen van een burn-out.

Locatie: Oudenbosch of op locatie
Kosten: €55,00

Er is ruimte voor 6 personen.